Interfaces heb je in alle maten en kleuren. Wij spreken  liever van geautomatiseerde gegevens verwerking tussen systemen. Dat dekt ongeveer alle koppelingen van applicaties met elkaar.  Eigenlijk gaat het maar om twee basis processen:

Batch verwerking via bv CSV files: veel interfaces bestaan uit het uitwisselen van data via (CSV/XML) files waarbij in een keer (batch) heel veel gegevens worden uitgewisseld. Dat kan handmatig via het downloaden van de files vanuit de portaal van je leveranciers. Het kan ook volledig geautomatiseerd worden waarbij de applicatie van een leverancier eens per maand een CSV-file genereert die op een beveiligde FTP-server wordt geplaats alwaar de applicatie van de MSP de data ophaalt en verwerkt. Prima interface als je maar 1 keer in de zoveel tijd veel data nodig hebt.

Een API ofwel Application Programming Interface geeft je de mogelijkheid om actief en real time data op te vragen en op te slaan. Dat kan heel weinig zijn (bv 1 debiteuren-nummer) of veel (bv alle data-sessies van een bepaalde periode). Dit vereist aan beide kanten van de API echt programmeerwerk waarbij je bij wijzigingen van de API je altijd moet zorgen dat de API aan beide kanten blijft werken. Vaak zijn deze data uitwisselingen event-driven dat wil zeggen er gebeurt iets (bv een verzoek om extra CPU op te schalen) en dat vereist onmiddellijke actie.

Alle andere termen zijn hieraan gekoppeld. Koppelingen zijn interfaces, integraties zijn een manier van het op elkaar laten aansluiten van systemen en mensen, CSV, XML, JSON zijn afspraken om data op een herkenbare manier uit te wisselen, een SOAP, Web service en Rest API is een technische interface om die data uit te wisselen, en BMForum is een nieuwere standaard voor Rest API’s

Makkelijker kunnen we factureren niet maken

Vraag een gratis demo aan!

Vraag nu een demo aan

Vraag een gratis demo aan!