Wie zijn wij?

billing point is opgericht door Zygo Technology en twee ervaren ondernemers die tevens de directie vormen: Bas van den Heuvel en Ronald Haanstra.

De afgelopen jaren heeft het zelf factureren van eigen klanten door Telecom & IT wholesale Partners een grote vlucht genomen.

Momenteel kom je verschillende oplossingen bij Partners tegen. Van houtje-touwtje in Excel tot volledige door externe software ontwikkelaars gemaakte oplossingen. Anderen doen de maandelijkse facturatie via hun leverancier, wat tot afhankelijkheid kan leiden. Iedere oplossing heeft zo zijn eigen voor- maar ook nadelen.

Wat we misten was een laagdrempelig, leverancier onafhankelijk billing platform dat Partners ontzorgt en kosten kan besparen door snelheid en eenvoud in gebruik. Daarnaast geeft het billing point platform uitgebreid inzicht in de marge opbouw, waardoor commerciële beslissingen op basis van echte getallen kunnen worden genomen.

Met het billing point platform helpen we Partners om samen de volgende stap te zetten met hun facturatie, om zo – in alle vrijheid – professioneler en harder te kunnen groeien.

Bas van den Heuvel

Bas

De afgelopen 20 jaar heeft Bas ruime Telecom ervaring opgedaan bij zowel netwerken, MVNO’s als ook Service Providers. Een echt Telecom dier kun je wel zeggen. Hij heeft bij ANWB Travelcom en Orange gewerkt en aan de basis gestaan van start-ups (Yes Telecom en Dean Connect) die daarna zijn geacquireerd door beursgenoteerde bedrijven (KPN en Gamma Communications). Bas heeft zich altijd gefocust om Partners versneld te laten groeien door Productontwikkeling, billing- en procesautomatisering. Bas heeft 2 kinderen en samen met zijn levensgezel trekt hij er vaak op uit om fietsend of wandelend van de natuur te genieten.

Ronald Haanstra

Ronald

Ronald is van oorsprong medisch bioloog, maar sinds 1993 in de telecom markt actief op het gebied van billing, operations en commercie in senior management functies onder andere bij ANWB Travelcom, debitel, Yes Telecom NL + DE (medeoprichter) en KPN. Partners/ resellers zijn altijd de kern van de business geweest en dat zal altijd zo blijven. Ronald heeft ook ervaring in de wereld van internetbetalingen (CEO Wally) en mobiliteitskaarten (CEO Mobility Mixx) en is momenteel nog actief als ondernemer en investeerder in MTVNL, Zygo en Billing Point. Ronald is 60 jaar, getrouwd, 4 kinderen en woont in Den Haag. Hij houdt van fietsen overal in de wereld en pretendeert best sportief te zijn.

Zygo Technology

Het billing point platform is de afgelopen jaren samen met Zygo Technology ontwikkeld. Zygo Technology is mede aandeelhouder van billing point b.v.

Zygo Technology is een 100% onafhankelijke Europese convergent billing leverancier voor netwerkoperators en MVNO’s, met meer dan 20 jaar ervaring. Zygo Technology heeft een sterke focus op gebruiksgemak, betrouwbaarheid, betaalbaarheid en support.

Er zijn inmiddels meer dan 100 billing systemen van Zygo Technology geïmplementeerd in 6 landen, waaronder in Nederland (KPN), Duitsland (Crout GmbH) en het Verenigd Koninkrijk (Vodafone). De systemen van Zygo Technology factureren gezamenlijk meer dan 120 miljoen euro per maand.

Zygo Technology ontwikkelt eigen software met 100+ eigen ontwikkelaars in Engeland, Schotland en de Oekraïne.