Hoe MSP-ers makkelijk inflatiecorrectie kunnen doorvoeren!

Het is weer de tijd voor de jaarlijkse inflatiecorrectie. Dit jaar belangrijker dan ooit. De verschillende leveranciers gaan hun prijzen sterk verhogen, met uitschieters tot dik boven de 10%.

Daarom is het nu nog belangrijker direct je prijzen met de inflatie mee te laten stijgen om zo onnodig marge verlies te voorkomen.

Helaas kost het toepassen van inflatiecorrectie veel MSP’s onnodig veel werk. In verschillende systemen moet vaak handmatig, regel voor regel de prijs aangepast worden. Als er al sprake is van automatische scripts houden deze weer geen rekening met uitzonderingen en speciale klantafspraken, of kan er geen onderscheid gemaakt worden tussen productgroepen en/of leveranciers.

 Met billing point zorg je er voor dat je met een minimale inspanning, maximaal profijt hebt van de inflatiecorrectie. Of je nou een procentuele verhoging wilt doorvoeren, of producten met een vast bedrag verhogen, met billing point kan het allemaal.

Via de factuur en/of in de e-mail breng je je klanten op de hoogte en pas je precies de juiste verhoging toe, per leverancier, productgroep of iedere andere selectie die je wilt toepassen. Alles natuurlijk inclusief eventuele speciale klantafspraken.

Op het billing point platform zie je altijd wanneer een prijs is aangepast en wie die verandering heeft geïnitieerd. Wel zo makkelijk als een klant toch nog een vraag heeft.

Zo kost het doorvoeren van inflatiecorrectie maar weinig tijd, krijgen je klanten de verhoging die ze verwachten en houdt je als MSP je marge op peil.

Vraag een gratis demo aan!

Vraag nu een demo aan

Vraag een gratis demo aan!